Rijervaringen leerlingen

Wij vinden het geweldig als jullie je ervaringen willen delen op de website van autorijschool Marion! Wil je dit graag? Stuur dan een mailtje met je verhaal naar info@autorijschoolmarion.nl. Alvast bedankt!

 

Mijn rijbewijs in één keer


Voordat ik bij Rijschool Marion terecht kwam, had ik al heel wat lessen gehad... Ik was ermee gestopt, omdat voor mijn gevoel de auto er met mij vandoor ging, in plaats van andersom. Ik was ontzettend bang om elke les in de auto te stappen, en doordat ik zo bang was (voor bijvoorbeeld afslaan), gebeurde het ook telkens. Ik ging totaal niet vooruit, en ik voelde me nogal een mislukkeling eerlijk gezegd.

Na een tijdje besloot ik er me weer aan te wagen, met name ook omdat autorijden voor mij een enorme vrijheid zou betekenen (i.v.m. chronische ziekte kan ik moeilijk lopen/fietsen en het OV werkt ook niet echt mee). Ik besloot voor een automaat te gaan, omdat die niet kon afslaan, en ik op die manier ook veel beter op andere dingen zou kunnen richten.

Toen kreeg ik van mijn tante een advertentie van Autorijschool Marion, en het feit dat ze gespecialiseerd was in rij- en faalangst, sprak me erg aan. Na lang wikken en wegen belde ik haar op, en vroeg of ze ook automaat reed. Helaas, dat bleek niet het geval... Maar Marion wist me te overtuigen dat het zonde zou zijn om automaat te gaan rijden, en dat ze wedde dat ik het best aan kon leren, dat het een kwestie was van basisbeheersing, en dat alles daarna veel beter zou gaan. Dus hebben we de eerste lessen alleen maar met de koppeling gewerkt, op een leeg parkeerterrein. Koppeling opkomen, doorschakelen, remmen, en weer overnieuw. Dat werkte ontzettend goed, doordat we veel hebben geoefend op de basis, had ik het gevoel dat ik de auto onder controle had. Daarna ging het lessen ook veel beter! Zelfs zo goed, dat ik mijn rijbewijs in één keer heb kunnen halen!

Monique